- Happy People wchodzi na rynek zarządzania kryzysowego
- Certyfikat IFS: Standard Jakości w Przemyśle Spożywczym
- Parador: Luksus i Innowacja w Panelach Winylowych
- Certyfikat BRC: Gwarancja Najwyższej Jakości w Łańcuchu Dostaw
- Panele winylowe Hydrocork - Innowacyjne Rozwiązanie dla Twojego Domu
- Badania naukowe potwierdzają: CBD efektywnym składnikiem w leczeniu łuszczycy
- Panele podłogowe - idealne wykończenie Twojej podłogi
- Układanie podłóg drewnianych trójwarstwowych
- Zupa z kapusty włoskiej
- Groszek zielony w sosie mlecznym
- Kapusta zasmażana z jabłkami
- Powidła ze śliwek.
- Czereśnie marynowane
- PRZETWORY UTRWALANE CUKREM
- Szarlotka oszczędna
- Owoce pestkowe pasteryzowane w soku własnym
- Powidła
- Pory z wody
- warzywa nadajace sie na surówke
- Groszek zielony
- Zawijanki z kapusty z mortadelą lub mielonką
- Kwaszonką z kapusty włoskiej
- Owoce w sosie z wina
- przyrządzanie
- Ogórki kwaszone w słojach
- Sos pietruszkowy
- mycie liści
- Sałatka z cukinii
- Galaretka z porzeczek i agrestu
- szatkowanie warzyw
- Sałatki z brukselki
- Tort jabłkowy
- Galaretka z jabłek
- ZASADY SPORZĄDZANIA SURÓWEK
- Warzywa korzeniowe
- Jabłuszka rajskie marynowane
- Fasola szparagowa w sosie pomidorowym
- Jabłka kwaszone
- Dynia zapiekana w sosie śmietanowym
- Surówki z marchwi
- WARZYWA I OWOCE KWASZONE
- Sałatka z papryki I
- Surówki z rzodkwi czarnej
- Fasola szparagowa „mamut" smażona w cieście
- Pietruszkowe masło
- Marynaty owocowe
- Przeciery z owoców
- Skorzonera z wody
- Ogórki kwaszone krojone z koprem zielonym
- Susze z warzyw liściowych
- Pomidory w całości (nie obierane) pasteryzowane w przecierze
- Surówki z kapusty pekińskiej
- Bigos z cukinii
- Owoce agrestu
- Napoje mleczno-owocowe
- Pierożki z jabłkami
- Sos z przecieru pomidorowego
- Sałatka ze skorzonery
- Zastosowanie owoców w przecierze
- Kabaczki nadziewane mięsem i ryżem
- Warzywa owocowe
- Brokuły z wody
- Pomidory obrane pasteryzowane w przecierze
- CO I JAK SUSZYĆ
- Surówki z pomidorów
- Pitne soki owocowe i ich zastosowanie
- parowanie
- Zupa z kalafiorów
- Zapiekanka z warzyw mieszanych
- Przecier z pieczonych jabłek
- Surówki z brokułów
- Ogórkowy chłodnik
- Sałatki z ogórków
- Papryka w kwaśnej zalewie
- Jarmuż zasmażany
- Dżem z zielonego agrestu
- Marchew z groszkiem zielonym
- gotowanie
- Fasola
- Zupa z porów
- Sos szczawiowy
- Brokuły w omlecie
- Bigos z papryki
- Kompot z wiśni lub czereśni
- Bukiet z warzyw
- Budyń z włoskiej kapusty
- Pasternak z wody
- SPRZĘT PRZYDATNY W PRZETWÓRSTWIE I OPAKOWANIA
- Sałatka z młodej kapusty z pomidorami
- Dżem z truskawek i agrestu
- Konfitury
- Bób z wody
- Cukinia nadziewana mięsem
- Surówki z rzeżuchy ogrodowej
- Głąbiki krakowskie kwaszone
- Rób surówkę w ostatniej chwil! przed podaniem
- Kalafior z wody
- Sos cebulowy biały
- Sałatka z salsefii
- Sos szpinakowy
- Krem poziomkowy
- cebula
- Marmolada z owoców mieszanych
- Zupa z jarmużu
- Sałatka z zielonych pomidorów
- Musy owocowe.
- Warzywa liściowe
- Parzybroda z kapusty pekińskiej
- Surowa galaretka z soku czerwonej porzeczki
- Warzywa kapustne
- Surówki z brukwi
- Zastosowanie marynatu
- Śliwki duszone z cebulą lub porami
- Owoce jagodowe pasteryzowane w soku własnym
- Sałatki z cebuli
- Galaretka z przecieru czarnej porzeczki
- Selery
- Dżem z agrestu prawie dojrzałego
- Suflet z jabłek
- Ogórki pikle
- soki
- Pasternak po mazursku
- Kalafiory w zalewie pomidorowej
- ZASADY GOTOWANIA ZUP I SPORZĄDZANIA SOSÓW
- Surówki z owoców jagodowych
- Dżem z moreli
- oczyszczenie
- Młoda kapusta w śmietanie
- Dynia w sosie ogórkowym
- Dynia pasteryzowana
- Babka z kapusty i mięsa mielonego
- Piramida z owoców w galarecie
- Sos ze-świeżych ogórków
- Surówki z endywii
- Kukurydza z wody
- Pomidory smażone w cieście
- Omlet z cukinią
- Surówki z sałaty masłowej
- Sałatka wielowarzywna I
- Barszcz kwaszony z buraków
- Sosy
- Jabłka suszone
- Portulaka
- Brokuły w sosie śmietanowym
- Sałatki owocowe pasteryzowane
- Konfitura z moreli lub śliwek węgierek
- płukanie
- Budyń z jarmużu
- Selery z grzybami smażone
- Kapusta sałatkowa kwaszona z gąskami
- Ostry sos pomidorowy
- kalafior
- Buraki liściowe z wody
- Surówki z papryki
- Surówki z cykorii
- PRZEPISY NA DANIA Z WARZYW Z DODATKIEM MIĘSA
- warzywa rozbrobnione
- Ciasto ucierane z owocami
- Napoje surówkowe jedno lub wieloowocowe
- Groszek zielony suszony
- Sałatki z papryki
- Galaretki owocowe
- Szpinak w sosie mlecznym z jajkami
- Zastosowanie przecierów
- Kapusta brukselska zapiekana pod beszamelem
- Rzodkiew duszona z wieprzowiną
- Papryka nadziewana warzywami mieszanymi
- Chłodnik czerwony
- Ryż z jabłkami
- surowe warzywa lub owoce
- NAPOJE OWOCOWE I KOMPOTY
- obieranie
- Surówki z ogórków
- Fasola szparagowa w zalewie pomidorowej
- Ziemniaki nadziewane
- Zupa koprowa
- Pomidory kwaszone
- Surówki z owoców mieszanych
- Dżem z brzoskwiń
- Grzanki ze szpinakiem
- Sałatki z ziemniaków
- Surówki z rzodkiewek
- Pomidory nadziewane ryżem i grzybami
- WYKORZYSTANIE OWOCÓW W PRZYRZĄDZANIU POTRAW
- Kompot z gruszek
- Jarzynka z młodych buraków
- Sałatka wielowarzywna III
- Kompot z owoców jagodowych
- Cukinia oprószana
- Skorzonera
- Sałatki z fasoli
- podanie
- Bigos pieczarkowy
- kapusta
- Śliwki węgierki marynowane
- Soki parowane i ich zastosowanie
- JAK PASTERYZOWAĆ PRZETWORY
- Dynia z pomidorami
- Sos chrzanowy
- Sałatki z porów
- syropy owocowe
- Przeciery z owoców rozgotowanych w soku własnym
- buraki
- Konfitura z czarnych porzeczek
- Brukiew po mazursku
- kwaszonka
- syrop otrzymywany na zimno
- Dżem z jabłek i owoców róży
- Zapiekanka ze szpinaku
- Sos chrzanowy surówkowy
- Brukselka z wody
- Kluski kładzione ze szpinakiem
- Kapusta czerwona kwaszona
- Morele suszone
- pasternak
- ZUPY OWOCOWE I SOSY Z OWOCÓW
- Portulaka z wody
- mieszanie warzyw
- Kapusta pekińska zasmażana
- Kalafiory
- Salsefia w sosie śmietanowym
- Dżemy
- ZASADY GOTOWANIA WARZYW
- Wieniec z ryżu z owocami
- Zupa- krem z warzyw mieszanych.
- Cukinia z wody
- Marchew z wody oproszona
- Konfitura ze skórki pomarańczowej
- DANIA Z WARZYW Z DODATKIEM MIĘSA
- PRZEPISY NA SOSY
- Kabaczki nadziewane warzywami
- Surowa galaretka z soku czerwonej porzeczki
- Przecier z pomidorów
- Kardy z wody
- Rozdrabnianie warzyw
- Śliwki zapiekane w wędzonym boczku
- Kapusta sałatkowa kwaszona
- Konfitura z malin lub truskawek
- Dżem ze śliwek węgierek
- Marmolada z agrestu
- Jabłka w soku własnym
- PRZETWORY Z OWOCÓW I WARZYW
- Samoczynnie sklarowany sok
- dynia
- Skorzonera w sosie śmietanowym
- Dżem z mirabelek
- Cebula nadziewana ryżem i grzybami
- Dżem z jabłek
- SURÓWKI Z OWOCÓW
- Rozdrabnianie warzyw i owoców
- Buraki ze śmietaną
- Gruszki suszone
- Dżem z porzeczek czarnych
- Placek orzechowy
- Kapusta
- Sałatki z fasoli perłowej
- PRZEPISY NA POTRAWY GORĄCE Z WARZYW
- Fasola szparagowa zasmażana
- Sos z włoszczyzny z pomidorami
- Konfitura z wiśni w galaretce porzeczkowej
- Sok z ugotowanej konfitury
- Mizeria z ogórków pasteryzowana
- Chłodnik
- Surówki z porów
- Pomidory nadziewane mięsem
- Zupa z brokułów
- Omlet z fasolą szparagową
- Sałatki z buraków ćwikłowych
- Kapusta czerwona zasmażana
- Rzodkiewka gotowana
- Sałatki z kapusty czerwonej
- ZASADY SPORZĄDZANIA SAŁATEK
- Zupa z zielonego groszku
- Sałatki z selera
- Sałatki z cukinii
- PRZETWORY PASTERYZOWANE Z WARZYW
- Kompoty jedno lub wieloowocowe
- Pasternak w sosie mlecznym
- Pory
- Warzywa korzeniowe
- Jabłka (Antonówki) w przecierze pomidorowym
- OWOCE W SOSACH, GALARETKI, KISIELE, MUSY, KREMY
- Sałatki z bakłażanów
- RZEPISY NA ZUPY
- Portulaka w sosie mlecznym
- Brokuły smażone w cieście
- mieszanie
- Gorący sos owocowy
- Sałatka z papryki II
- Kompot z owoców mieszanych
- Sos koperkowy
- Powidła z agrestu
- Czosnkowe masło
- Kapusta kwaszona
- Cukinia kwaszona
- Szybki placek z agrestem
- Dynia w przecierze żurawinowym
- kapusta
- Salsefia z wody
- Cebula duszona
- Soki
- Gruszki marynowane
- kabaczki
- Buraki liściowe w sosie śmietanowym
- Zupa kminkowa
- Dżem ze śliwek węgierek i jabłek
- Różnorodne surówki
- Placek drożdżowy z owocami
- Śliwki suszone
- papryka
- Kalarepka nadziewana mięsem
- Surówki z warzyw mieszanych
- Dżem czereśniowy
- PRZEPISY RÓŻNE
- Surówki
- Marchew po mazursku
- Kalarepa oprószana
- Zupa szczawiowa
- Galaretki owocowe
- Zimny sos owocowy (do mięsa)
- marchew
- Kompot z malin lub truskawek
- Selery w sosie grzybowym
- Dżem brzoskwiniowy z jabłkami
- Surówki z jarmużu
- ogórki
- CIASTA Z OWOCAMI
- Papryka kwaszona
- Szczaw pasteryzowany
- Surówki z chrzanu
- OBRÓBKA WSTĘPNA WARZYW I OWOCÓW
- Kompot z agrestu
- Pomidory w całości pasteryzowane w przecierze aromatyzowanym
- Zupa przecierana selerowa
- Konfitura z wiśni
- Biszkopt z jabłkami w galarecie
- Sałatki z brokułów
- Czas pasteryzacji
- Surówki z głąbika krakowskiego
- Sałatka bez nazwy
- Owoce
- PRZETWORY PASTERYZOWANE Z OWOCÓW
- Morele marynowane
- śliwki
- Surówki z kapusty włoskiej
- Rolada biszkoptowa z dżemem
- Kisiele owocowe
- Sałatki z kapusty białej lub włoskiej
- Gołąbki z kapusty (pieczone)
- PRZEPISY NA SAŁATKI
- Pory w sosie potrawkowym
- Ryż
- Placki z kabaczka
- Koper solony
- Surówka z płatków róży cukrowej
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami lub poziomkami
- PRZEPISY NA SURÓWKI
- Marynata z owoców mieszanych
- Szpinak
- Kompot wieloowocowy
- Placek z marmoladą
- Surówki z kapusty czerwonej
- Sos czosnkowy
- Surówka z czarnych jagód, borówek, truskawek, porzeczek, poziomek
- Salsefia
- Dżem z wiśni
- Placek ze śliwkami
- Zupa cebulowa z grzankami serowymi
- Łączenie produktów
- ILE PRZYGOTOWAĆ PRZETWORÓW
- Kompot ze śliwek
- Podawanie surówek.
- Zupa szpinakowa
- Surówki owocowe utrwalone cukrem - sorbety
- Młoda kapusta z wędzonym boczkiem
- Knedle z owocami
- Kawior z bakłażanów
- Fasola szparagowa suszona
- Pory zapiekane w sosie śmietanowym
- Placki z cukinii
- skład chemiczny
- syrop parowany
- Konfitura z truskawek w galaretce porzeczkowej.
- Śliwki na jarzynkę
- Kompot z jabłek
- Obieranie warzyw i owoców
- Karczochy z wody
- Surówki z selera
- Warzywa gotowane w małej ilości wody
- Pietruszka-korzeń suszona
- fasola
- Fasola szparagowa kwaszona
- Chłodnik z młodych buraków
- Zupa owocowa
- Pomidory
- Surówki z kapusty kwaszonej
- Marmolady
- Ogórki nadziewane ryżem i grzybami
- Surówki z cukinii
- Placek z jagodami
- Kompot z jagód lub porzeczek
- Zupa z fasoli szparagowej
- Klopsiki w zielonym groszku
- Dżem z borówek czerwonych z dynią
- Ogórki konserwowe
- Surowa galaretka z przecieru czarnej porzeczki
- Sianko
- Ogórki z gorczycą
- Sernik bez pieczenia z truskawkami
- Selery suszone
- Surówki z kapusty białej
- Jabłka marynowane
- Cukinia pasteryzowana
- Szarlotka
- Groszek zielony z kiełbasą
- INNE POTRAWY Z OWOCAMI
- Mycie warzyw i owoców
- Zupa z brukselki
- Surówki z cebuli młodej
- Surówki z dyni
- Sałatki z zielonego groszku
- Kalafior pod beszamelem
- Surówka z moreli lub brzoskwiń
- Sałatki z fasoli szparagowej
- Kruszon jabłeczny
- Marmolada z jabłek
- Zakwaszanie i przyprawianie surówek
- Warzywa strączkowe zielone
- pomidory
- Owoce pasteryzowane w przecierach i sałatki owocowe
- Warzywa gotowane
- Brokuły
- Sałatki z kalafiorów
- Sos z włoszczyzny (grecki)
- Sałatki z włoszczyzny
- Ogórki nadziewane mięsem
- Kompot z moreli lub brzoskwiń
- Spłonka aromatyzowana mieszana
- Sos włoski z pomidorów
- Rozdrabnianie i wyciskanie soku
- Fasolka szparagowa
- Śliwkowe szaszłyki
- Dołki ze śliwkami
- Sałatka wielowarzywna II
- Kalafiory pasteryzowane
- Konfitura z moreli w galaretce porzeczkowej
- Zastosowanie przetworów
- Zastosowanie owoców pasteryzowanych w soku własnym
- Owoce pasteryzowane w soku własnym
- Surówki z sałaty kruchej
- Surówki z kardów
- Suszona włoszczyzna
- Sałatka z kapusty czerwonej i jabłek