Cukinia nadziewana mięsem

Odszkodowania za błędy lekarskie Konin
avatar-sa.pl
Pomożemy Ci z odszkodowaniem.
Zadzwoń do nas.

Proporcje: 2 cukinie, 20 dag go-towanego mięsa, jajko, sól, pieprz, zielony koper, 2—3 łyżki mleka4 dag masła lub margaryny, cebula, 2—3 pomidory.Cukinie 20-centymetrowej długości obrać, przekroić wzdłuż napołowy, wydrążyć nasiona razem z otaczającą je miękką częściąGotowane mięso wołowe lub z drobiu przepuścić przez maszynkędodać jajko, 2—3 łyżki mleka, przyprawy i dokładnie wymieszaćJeżeli mięso jest tłuste, można dodać łyżkę tartej bułki skropionej. mlekiem. Nałożyć nadzienie do wydrążonych połówek cukiniiW naczyniu na stopionym tłuszczu lekko podsmażyć cebulę. Uło-żyć na cebuli połówki cukinii, dodać kilka łyżek wody, dusić podprzykryciem około 15—18 minut. Pod koniec dodać do sosu obraneze skórki i drobno pokrojone pomidory. Potrawę posypać obficiezieleniną. Podawać z ziemniakami.