Ciasto ucierane z owocami

Proporcje: 20 dag margaryny, 20 dagmąki, 4 jaja, 20 dag cukru, kawałek wanilii lub cukier waniliowy,płaska łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka tartej bułki, łyżka cukrupudru do posypania, 2 gruszki, 3 jabłka, 15 śliwek.Najszybciej ciasto przygotowuje się za pomocą krążka przeciera­jącego minimixa. Jaja, cukier, pokrojoną drobniutko wanilię i sto­pioną margarynę utrzeć krótko w misce. Następnie dodać mąkęz proszkiem i jeszcze utrzeć. Jeżeli nie mamy minimixa, trzeba naj­pierw rozetrzeć margarynę z cukrem, a następnie dodawać po jed­nym jaju i po trosze mąki ciągle ucierając, do wyczerpania się pro­duktów. Jabłka i gruszki obrane i bez gniazd nasiennych pokroić w cienkie plasterki. Śliwki pokroić na połówki odrzucając pestki. Ciasto wymieszać z owocami i włożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką. Wyrównać powierzchnię i upiec. Upieczone ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Najsmaczniejsze jest w dniu upieczenia.