Piramida z owoców w galarecie

Proporcje: 40 dag śliwek, gala­retka agrestowa, 4 jabłka, galaretka morelowa, 4 gruszki, galaretka wiśniowa, 2 szklanki wody, cukier.4 łyżki cukru i 2 szklanki wody zagotować w płaskim szerokim garnku. Gruszki obrać, pokroić na połówki, wydrążyć gniazda na-sienne, obgotować w syropie, ułożyć w drugiej salaterce. Następ­nie w tym samym syropie obgotować połówki jabłek i ułożyć w ta­kiej samej salaterce. Wreszcie obgotować śliwki przepołowione (bez pestek) i także ułożyć na salaterce. Syrop wymieszać z wodą gorącą w takiej ilości, jaka jest potrzebna do rozpuszczenia każdej galaretki oddzielnie. Zalać owoce galaretkami i ostudzić. Przed podaniem wy­kładać jedną na drugą galaretki, aby stworzyły kolorową piramidę. Już przy stole przed dzieleniem należy ostrym nożem przekroić wszystkie trzy galaretki, aby każdy dostał trójkolorową porcję.Można deser już na talerzykach oblać osłodzoną śmietanką. Mo­żna również przygotować i podać każde owoce oddzielnie.