Proporcje: 30 dag kurczaka, 2 marchwie, pietruszka, pół pora, kawałek selera, 25 dag fasoli szparagowej, jajko, 2 łyżeczki mąki, sól przyprawa do zup '„Smak”, zielenina.Ćwiartkę kurczaka wstawić do 5 szklanek wody, nastawić do gotowania. Do gotującego się kurczaka włożyć oczyszczoną i pokrojoną w makaronik włoszczyznę.Oczyszczoną fasolę szparagową ugotować oddzielnie w niewielkiej ilości wody. Przygotować z jajka i mąki lane ciasto. Wyjąć miękkie mięso, oddzielić od kości, pokroić w makaronik. Ugotowaną fasolkę pokroić na małe kawałki. Do wrzącego wywaru z włoszczyzną wlać lane kluski, dodać mięso i fasolkę, przyprawić do smaku, dodać zieleninę. Zupę można ugotować bez mięsa. Można również podprawić śmietaną.