Zupa z fasoli szparagowej

Proporcje: 30 dag kurczaka, 2 mar­chwie, pietruszka, pół pora, kawałek selera, 25 dag fasoli szpara­gowej, jajko, 2 łyżeczki mąki, sól przyprawa do zup '„Smak”, zie­lenina.Ćwiartkę kurczaka wstawić do 5 szklanek wody, nastawić do gotowania. Do gotującego się kurczaka włożyć oczyszczoną i pokro­joną w makaronik włoszczyznę.Oczyszczoną fasolę szparagową ugotować oddzielnie w niewiel­kiej ilości wody. Przygotować z jajka i mąki lane ciasto. Wyjąć miękkie mięso, oddzielić od kości, pokroić w makaronik. Ugotowaną fasolkę pokroić na małe kawałki. Do wrzącego wywaru z włoszczy­zną wlać lane kluski, dodać mięso i fasolkę, przyprawić do smaku, dodać zieleninę. Zupę można ugotować bez mięsa. Można również podprawić śmietaną.