Proporcje: 70 dag jarmużu, bułka kajzerka, cebula, łyżeczka tłuszczu, 2 ząbki czosnku, 4 dag masła lub margaryny, 4 jajka, 8 dag kiełbasy, sól, pieprz, przyprawa „włoska”, tłuszcz do wysmarowania formy, tarta bułka do posypania formy.
http://gqcert.com/certyfikat/iso-9001/
Firma Global Quality.
Specjaliści w dziedzinie certyfikacji.
Umyte liście jarmużu podgotować w sporej ilości wody, a następnie niezupełnie miękkie odcedzić, oddzielić grube nerwy liścio-we. Cebulę i czosnek podsmażyć w tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Wysmarować formę budyniową masłem, wysypać tartą bułkę. Jarmuż, cebulę i bułkę przepuścić przez maszynkę. Żółtka utrzeć z masłem, dodać zmielone warzywa, wymieszać, przyprawić do smaku. Na końcu masę wymieszać z ubitą pianą i drobno pokrajaną kiełbasą, włożyć do formy. Formę zamknąć i wstawić do gorącej wody, przy powolnym wrzeniu w naczyniu zakrytym gotować około 50 minut. Następnie wystawić formę, a gdy 3—4 minuty przestygnie otworzyć, wyłożyć budyń na okrągły półmisek i polać stopionym masłem lub sosem pomidorowym.