Bukiet z warzyw

Proporcje: 20 dag fasoli szparagowej, kalafior,pół pęczka marchwi, 8 ziemniaków, 4 jajka, 4 pomidory, 8 dag masła lub margaryny, zielenina.Fasolę i kalafior ugotować jak zwykle się je gotuje; marchew pokrojoną wzdłuż na ćwiartki ugotować w bardzo małej ilości wo­dy, pod koniec gotowania dodać tłuszczu, oprószyć małą ilością mą­ki. Ziemniaki mogą być świeżo ugotowane lub odsmażone. Usmażyć jajka sadzane lub jajecznicę tuż przed podaniem. Na dużym pół­misku ułożyć obok siebie wszystkie warzywa, polać fasolę i kalafior stopionym masłem, posypać tartą zrumienioną bułką, pozostałe po­sypać zieleniną i podlać. Danie imponujące smakiem, barwami. W bukiecie z warzyw mogą być zestawione i inne warzywa, np. szpinak w sosie mlecznym, buraczki w śmietanie i inne.