Proporcje: 20 dag fasoli szparagowej, kalafior,pół pęczka marchwi, 8 ziemniaków, 4 jajka, 4 pomidory, 8 dag masła lub margaryny, zielenina.Fasolę i kalafior ugotować jak zwykle się je gotuje; marchew pokrojoną wzdłuż na ćwiartki ugotować w bardzo małej ilości wody, pod koniec gotowania dodać tłuszczu, oprószyć małą ilością mąki. Ziemniaki mogą być świeżo ugotowane lub odsmażone. Usmażyć jajka sadzane lub jajecznicę tuż przed podaniem. Na dużym półmisku ułożyć obok siebie wszystkie warzywa, polać fasolę i kalafior stopionym masłem, posypać tartą zrumienioną bułką, pozostałe posypać zieleniną i podlać. Danie imponujące smakiem, barwami. W bukiecie z warzyw mogą być zestawione i inne warzywa, np. szpinak w sosie mlecznym, buraczki w śmietanie i inne.