Fasola szparagowa w zalewie pomidorowej
Oczyszczone młode strączki fasoli szparagowej włożyć do dużej ilości wody, pogoto-wać około 10 minut, następnie odcedzić, pokroić na kawałki 2 -centymetrowej długości i rozłożyć do […]
Oczyszczone młode strączki fasoli szparagowej włożyć do dużej ilości wody, pogoto-wać około 10 minut, następnie odcedzić, pokroić na kawałki 2 -centymetrowej długości i rozłożyć do […]
Proporcje: 8—12 dużych płaskich ziemniaków, cebula, łyżeczka tłuszczu, 8 dag gotowanego mięsa, sól, pieprz, zielenina świeża lub suszona, jajko, łyżka tartej bułki, 4 dag oleju […]
Proporcję: duży pęczek zielonego kopru, 2 kostki rosołu z koncentratu, szklanka mleka lub pół szklanki śmietany, 2 łyżki mąki, sól.Duży pęczek przerośniętego kopru umyć, oddzielić […]
Do kwaszenia można przeznaczyć pomidory zielone albo lekko zaczerwienione, całkowicie zdrowe, bez plam i uszkodzeń. Umyte pomidory układa się tak samo jak ogórki z dodatkiem […]
Proporcje: jabłka, śliwki, gruszki Tazem (około 60 dag), szklanka wody, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, kilka orzechów, sok z cytryny lub kwas cytrynowy.Obrane jabłka i […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes