Sos włoski z pomidorów
Proporcje: 3 łyżki oleju, 8 dag boczku cebula, 2 ząbki czosnku, 4 średniej wielkości dojrzałe pomidory, sólmielona papryka.Boczek drobno pokrojony wyłożyć na rozgrzany olej i […]
Proporcje: 3 łyżki oleju, 8 dag boczku cebula, 2 ząbki czosnku, 4 średniej wielkości dojrzałe pomidory, sólmielona papryka.Boczek drobno pokrojony wyłożyć na rozgrzany olej i […]
Rozdrabnianie i wyciskanie soku są następnymi czynnościami wykonywanymi przy otrzymywaniu soków pitnych. Najwygodniej i najszybciej uzyskuje się sok stosując elektryczną sx»kowirówkę typu Eda. Szczególnie szybko […]
Proporcje: fasola, 1 litr wody, sól, płaskałyżeczka kwasu cytrynowego.Fasolę szparagową do utrwalenia na zimę należy zrywać wówczas, gdy strąki są mięsiste, a nasiona nie są […]
Proporcje: połówki śliwek, kawałki boczku, krążki cebuli, majeranek, szaszłykowe szpadki, krążki kiełbasy.Na szpadki szaszłykowe nabijać na zmianę połówki śliwek przekładając je kawałkami wędzonego boczku, krążkami […]
Proporcje: szklanka mąki, łyżka oleju, sól, 2 jajka, 2—3 łyżki wody, szczypta proszku do pieczenia, śliwki, tłuszczu do smażenia, cukier puder do posypania.Do mąki dodać […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes