Surówki z papryki

29 sierpnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 3—4 owoce papryki, cebula, ogó-rek kwaszony lub świeży, sól, cukier, kwas cytrynowy, 2—3 łyżk oleju, płaska łyżeczka musztardy, zielona pietruszka lub koper.Owoce papryki bardzo […]

Surówki z cykorii

28 sierpnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 4—5 kolb cykorii, łyżka soku z cy­tryny, 3 łyżki oleju, sól, cukier do smaku.Kolby cykorii oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, umyć i przyciąć twardą […]

warzywa rozbrobnione

25 sierpnia 2016 Weronika 0

Marchew i brukiew kroi się najczęściej na kostkę, kapustę — szatkuje, ka­larepę kraje w cząstki, a pory — w niezbyt grube półpierścienie. Rozdrobnione warzywa są […]

Ciasto ucierane z owocami

24 sierpnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 20 dag margaryny, 20 dagmąki, 4 jaja, 20 dag cukru, kawałek wanilii lub cukier waniliowy,płaska łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka tartej bułki, łyżka cukrupudru […]