Selery z grzybami smażone
Proporcje: 1 duży seler, 5 dag suszonych grzybów, cebula, 2 jajka, 2—3 łyżki tartej bułki, tłuszcz do smażenia.Seler obgotować, żeby nieco zmiękł, lecz był zwarty; […]
Proporcje: 1 duży seler, 5 dag suszonych grzybów, cebula, 2 jajka, 2—3 łyżki tartej bułki, tłuszcz do smażenia.Seler obgotować, żeby nieco zmiękł, lecz był zwarty; […]
Proporcje: 9 kg kapusty, 1 kg grzybów-gąsek, łyżka nasion kopru lub kminku, łyżka nasion suchego jałowca, 17 dag soli.Kapustę poszatkować. Grzyby-gąski bardzo dokładnie wymyć, obgotować […]
5 kg pomidorów, 50 dag cebuli, 0,20 1 octu 6-procentowego, 15 dag cukru, 20 dag ostrej musztardy, gałka muszkatołowa, sól pieprz, gorczyca, mielona papryka. Przyprawy […]
Proporcje: 50 dag buraków liściowych,sól, cukier, 4 dag masła lub margaryny, łyżka tartej bułki.Od liści buraka oddzielić blaszki, dokładnie wymyć łodygi i liścieGotować najpierw łodygi […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes