Suflet z jabłek
Proporcje: 4 średniej wielkości jabłka, np. Szare Renety lub Antonówki, 4 białka, 2 łyżki cukru, łyżeczka masła.Jabłka upiec w piekarniku i gorące przetrzeć przez sito, […]
Proporcje: 4 średniej wielkości jabłka, np. Szare Renety lub Antonówki, 4 białka, 2 łyżki cukru, łyżeczka masła.Jabłka upiec w piekarniku i gorące przetrzeć przez sito, […]
Ogórki wyrośnięte oczyścić i przygotować tak jaw poprzednim przepisie. 1 kg krajanki ogórkowej posypać 3 dag soli, wymieszać i pozostawić do następnego dnia. Następnie ogórki […]
Proporcje: 4 średniej wielkości ziemnia-ki, 30 dag pasternaku, pół szklanki mleka, sól, masło lub słonina do okraszenia, zielenina.Obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i pasternak, zalać […]
Dorodne kalafiory umyć, rozebrać w małe różyczki, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować około 5—6 minut, a następnie odcedzić. Do wody, w którejobgotowuje się […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes