Owoce jagodowe pasteryzowane w soku własnym
Czarne jagody, porzeczki .truskawki, maliny po oczyszczeniu układać w słojach i lekko Uciskać, aby część soku wydzieliła się i wypełniła wolne przestrzenie między owocami. Napełnione […]
Czarne jagody, porzeczki .truskawki, maliny po oczyszczeniu układać w słojach i lekko Uciskać, aby część soku wydzieliła się i wypełniła wolne przestrzenie między owocami. Napełnione […]
Proporcje: 4 średniej wielkości cebule, sól, pół szklanki mleka, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki ostrej musztardy, sok z cytryny lub kwas cytrynowy do smaku, odrobina […]
Proporcje: 1 litr przecieru z czarnych porzeczek, 60—80 dag cukru-Umyte i obrane z gron czarne porzeczki rozgotować z dodatkiem ” 1 szklanki wody na 1 […]
Proporcje: 1,5 kg agrestu, 0,90 kg cukru.Prawie dojrzały, zdrowy agrest dokładnie wymyć. Następnie do-sypać około 30 dag owoców, dodać cukru i zmiażdżyć drewnianąpałką. Uzyskaną miazgę […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes