Zapiekanka z warzyw mieszanych
Proporcje: 50 dag ziemniaków, sól, pieprz, marchew, pietruszka, kawałek selera, pół pora, cebula, łyżka tłuszczu, mielona papryka, 2 jajka 8 dag mielonego gotowanego mięsa, łyżka […]
Proporcje: 50 dag ziemniaków, sól, pieprz, marchew, pietruszka, kawałek selera, pół pora, cebula, łyżka tłuszczu, mielona papryka, 2 jajka 8 dag mielonego gotowanego mięsa, łyżka […]
Pieczenie jabłek, jako sposób rozmiękczania owoców, jest mało praco- i czasochłonne, a przecier z pieczonych jabłek jest bardzo smaczny, ma ładne jasne zabarwienie, gęstą konsystencję, […]
Proporcje: 4—5 łodyg brokułów z nieroz-iniętymi kwiatami, ogórek świeży lub małosolny, łyżka zielonegoopru, 2—3 łyżki oleju, łyżeczka musztardy, sól, cukier, sok z cy-ryny lub kwas […]
Proporcje: 1 litr serwatki, szklanka śmietany, 2—3 ogórki, duża garść zielonego kopru, ząbek czosnku, sól,4 jajka.Serwatkę z nieprzekwaszonego mleka dobrze wychłodzić. Ogórki młode można po […]
Proporcje: kilka młodych cebul, 2 ogórki 2—3 pomidory, 2—3 owoce papryki, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, zielona pietruszka.Cebulę i ogórki pokrajać w krążki, a paprykę […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes