Zastosowanie owoców w przecierze
Do przygotowania owoców w przecierach można wykorzystywać owoce pośledniejszego wyboru, szczególnie na przeciery. Przetwory należy przygotowywać w opakowaniach o pojemności przydatnej do podania na jeden […]
Do przygotowania owoców w przecierach można wykorzystywać owoce pośledniejszego wyboru, szczególnie na przeciery. Przetwory należy przygotowywać w opakowaniach o pojemności przydatnej do podania na jeden […]
Proporcje: duży kabaczek, 25 dag mielonego mięsa, 3 łyżki ugotowanego na sypko ryżu, jedno całe jajko, sól, pieprz, zieleriina, łyżka tłuszczu, 2—3 pomidory, pół szklanki […]
Do tej grupy zalicza się pomidory, ogórki, dynię, cukinię oraz paprykę (zieloną i czerwoną). Wszystkie te warzywa przed obieraniem muszą być dokładnie umyte. Z pomidorów […]
Proporcje: 8—10 łodyg brokułów z pąkami kwiatowymi, sól, cukier, łyżka tartej bułki, 4 dag masła.Brokuły świeżo ścięte dokładnie wymyć, włożyć do sporej ilości wrzącej wody […]
Umyte pomidory układa się w cedzaku, który na 2 minuty zanurza się do wrzącej wody, a następnie przelewa się zimną wodą. Skórka pęka i łatwo […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes