Sałatka wielowarzywna II
Proporcje: mniej więcej po równejczęści wagowej cebuli, cukinii, fasoli szparagowej, kalafiora, papryki, ogórków kwaszonych, pomidorów; zalewa — 1 litr wody, łyżka soli, łyżka cukru, łyżeczka […]
Proporcje: mniej więcej po równejczęści wagowej cebuli, cukinii, fasoli szparagowej, kalafiora, papryki, ogórków kwaszonych, pomidorów; zalewa — 1 litr wody, łyżka soli, łyżka cukru, łyżeczka […]
Proporcje: kalafiory, 1 litr wody, płaska łyżeczka kwasu cytrynowego, sól.Dorodne kalafiory o ścisłych różach kwiatowych włożyć dowrzącej, lekko osolonej i posłodzonej wody, obgotować, a następnie […]
Proporcje: 1 kg moreli, 1,20 kg cukru, 0,5 litra soku z porzeczek czerwonych, 0,4 kg cukru.Niezbyt duże owoce moreli sparzyć, przelać zimną wodą i obraćze […]
Zastosowanie przetworów z warzyw pasteryzowanych. Wykorzystanie i zastosowanie przetworów z pomidorów jest wielorakiePrzecier można wykorzystać do sporządzania zup, sosów i jako dodatek do wielu różnych […]
Wszystkie owoce pasteryzowane we własnym soku mogą być wykorzystane do dalszego przerobu na innego rodzaju przetwory. Na przykład agrest w soku własnym ze względu na […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes