Fasola szparagowa „mamut" smażona w cieście
Proporcje: ugotowana fasola „mamut”, 2 łyżki mąki, jajko, łyżka oleju, 2 łyżki mleka, sól, tłuszcz do smażenia, zielenina.Dorodne strąki grubej fasoli „mamut” ugotować do miękkości, […]
Proporcje: ugotowana fasola „mamut”, 2 łyżki mąki, jajko, łyżka oleju, 2 łyżki mleka, sól, tłuszcz do smażenia, zielenina.Dorodne strąki grubej fasoli „mamut” ugotować do miękkości, […]
Proporcje: 2 łyżki drobno posiekanej pie truszki, V* kostki masła, sól.Drobno posiekaną zieloną pietruszkę rozetrzeć w moździerzporcelanowym z odrobiną soli, a następnie utrzeć z masłem. […]
Jest to stosunkowo mały odcinek domowego przetwórstwa, chociaż przez amatorów wysoko ceniony. Marynaty owocowe swój charakterystyczny smak uzyskują z dodawanego kwasu cytrynowego lub mlekowego; coraz […]
Takie owoce jak: maliny, truskawki, jeżyny, poziomki, jagody czarne, a nawet bardzo dojrzałe owoce morwy nadają się do przygotowania przecierów surowych. Owoce te powinny być […]
Proporcje: 40 dag skorzonery, 2 szklanki mleka, sól, cukier, 2 łyżki masła lub margaryny, łyżka tartej bułki.Oczyszczoną skorzonerę ugotować w wodzie z dodatkiem mleka, soli […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes