Galaretka z porzeczek i agrestu
Proporcje: 1 litr przecieru z owoców, 60—80 dag cukru.Porzeczki i agrest umyć, porzeczki obrać z gron. Najkorzystniejsza w smaku jest galaretka wówczas, gdy do jej […]
Proporcje: 1 litr przecieru z owoców, 60—80 dag cukru.Porzeczki i agrest umyć, porzeczki obrać z gron. Najkorzystniejsza w smaku jest galaretka wówczas, gdy do jej […]
Warzywa można szatkować (na szatkownicy) np. kapustę, ogórki, cebulę; trzeć na tarce do warzyw o dużych oczkach, np. kapustę czerwoną, jabłka do surówek, ogórki kwaszone […]
Proporcje: 30 dag brukselki, sól, cukier, cebula, kwaszony ogórek, jabłko, 3 łyżki oleju, płaska łyżeczka musztardy, łyżka koncentratu pomidorowego.Umytą brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem […]
Proporcje: pół kostki margaryny, szklanka cukru, 3 jaja, szklanka mąki pszennej, Vs szklanki mąki ziemniaczanej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 4 jabłka, łyżka dżemu lub […]
Proporcje: 1 litr wywaru, 50—60 dag cukru. Na galaretkę z jabłek można wykorzystać spady owoców niezupełnie dojrzałych, które przeważnie są nieprzydatne do innych celów- Jabłka […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes