przyrządzanie
Prawidłowe przyrządzanie potraw gorących z warzyw wiąże się ściśle ze znajomością wszystkich zmian zachodzących w produktach w czasie ich obróbki technologicznej. Według zasad prawidłowego żywienia […]
Prawidłowe przyrządzanie potraw gorących z warzyw wiąże się ściśle ze znajomością wszystkich zmian zachodzących w produktach w czasie ich obróbki technologicznej. Według zasad prawidłowego żywienia […]
Jest to bardzo wygodny sposób kwaszenia ogórków, bo można zbierać je w miarę wzrostu i kwasić partiami. Zebrane wcześnie rano w ogrodzie ogórki umyć, a […]
Proporcje i sposób wykonania taki sam jaksosu koperkowego.
Wszystkie warzywa liściowe najlepiej myć w bieżącej wodzie lub w dwu miskach, przekładając warzywa z jednej do drugiej. Wszystkie odmiany zielonej sałaty, cykorii, kopru, natki […]
Proporcje: 3—4 cukinie, 4 cebule, 8 średniej wielkości pomidorów, 0,5 1 wody, 2 łyżeczki cukru, płaska łyżeczka kwasu cytrynowego, płaska łyżeczka soli, suche nasiona kopru, […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes