Zastosowanie przecierów

16 sierpnia 2016 Weronika 0

Przeciery owocowe pasteryzowane bez cukru wykorzystuje się przede wszystkim do dalszego przerobu na marmolady, ponieważ w porze występowania i dojrzewania owoców nie zawsze wystarcza czasu […]

Rzodkiew duszona z wieprzowiną

16 sierpnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 2—3 rzodkwie, 2 cebule, łyżka tłuszczu, 50 dag wieprzowiny (karkówłri, łopatki lub żeberek), sól, łyżeczka mąki.Mięso wieprzowe umyć, obrumienić na tłuszczu. Pod koniec ob­smażenia […]

Chłodnik czerwony

15 sierpnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 1 litr kwasu z buraków, szklankaśmietany, 2 ogórki, sporo zielonego kopru, szczypior razem z młodącebulą, sól, ząbek czosnku, 4 jajka.Pokrojone ogórki, koper, szczypior razem […]