Zastosowanie przecierów
Przeciery owocowe pasteryzowane bez cukru wykorzystuje się przede wszystkim do dalszego przerobu na marmolady, ponieważ w porze występowania i dojrzewania owoców nie zawsze wystarcza czasu […]
Przeciery owocowe pasteryzowane bez cukru wykorzystuje się przede wszystkim do dalszego przerobu na marmolady, ponieważ w porze występowania i dojrzewania owoców nie zawsze wystarcza czasu […]
Proporcje: 40 dag apusty brukselskiej, sól, cukier, łyżka masła lub margaryny, łyżkałąki, szklanka mleka, jajko, sól, cukier do smaku, plasterek cytry-ny, łyżka sera podpuszczkowego, łyżka […]
Proporcje: 2—3 rzodkwie, 2 cebule, łyżka tłuszczu, 50 dag wieprzowiny (karkówłri, łopatki lub żeberek), sól, łyżeczka mąki.Mięso wieprzowe umyć, obrumienić na tłuszczu. Pod koniec obsmażenia […]
Proporcje: 8 owoców papryki, włoszczyzna z kapustą, 2 cebule, 4 pomidory, 8 łyżek oleju, sól, pieprz, mielona papryka, zielona pietruszka lub koper.Ostrym nożem odciąć nasady […]
Proporcje: 1 litr kwasu z buraków, szklankaśmietany, 2 ogórki, sporo zielonego kopru, szczypior razem z młodącebulą, sól, ząbek czosnku, 4 jajka.Pokrojone ogórki, koper, szczypior razem […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes