Dynia w sosie ogórkowym
Proporcje: 30 dag dyni, 4 dag masła lub margaryny, cebula, łyżka mąki, pół szklanki śmietany, ogórek kwaszony, sól, cukier do smaku, zielenina.Obraną dynię pokroić w […]
Proporcje: 30 dag dyni, 4 dag masła lub margaryny, cebula, łyżka mąki, pół szklanki śmietany, ogórek kwaszony, sól, cukier do smaku, zielenina.Obraną dynię pokroić w […]
Proporcje: dynia, 1 litr wody, 20 dag cukru, kopiasta łyżeczka kwasu cytrynowego, pół łyżeczki soli, cynamon, goździki, skórka cytrynowa.„ Dynię obrać, oddzielić zwarty, twardy miąższ, […]
Proporcje: 40 dag kapusty kwaszonej lub białej, 25 dag mielonego mięsa, bułka kajzerka, 3 jajka, cebula, łyżka tłuszczu, tłuszcz do wysmarowania formy, łyżka tartej bułki […]
Proporcje: 40 dag śliwek, galaretka agrestowa, 4 jabłka, galaretka morelowa, 4 gruszki, galaretka wiśniowa, 2 szklanki wody, cukier.4 łyżki cukru i 2 szklanki wody zagotować […]
Proporcje: 2 młode ogórki, 3 dag ma sła, 1,5 szklanki wody lub wywaru z włoszczyzny, pół szklanki śmietany, 2 łyżeczki mąki, łyżka zielonego kopru, sól.Młode […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes