Zupa z jarmużu
Proporcje: 25 dag żeberek (mogą być wędzone), marchew, pietruszka, cebula, 6 liści jarmużu, 4 małe ziemniaki, pół szklanki śmietany, 2 łyżeczki mąki, szklanka mleka, sól, […]
Proporcje: 25 dag żeberek (mogą być wędzone), marchew, pietruszka, cebula, 6 liści jarmużu, 4 małe ziemniaki, pół szklanki śmietany, 2 łyżeczki mąki, szklanka mleka, sól, […]
Proporcje: 2 kg zielonych pomidorów, 2 łyżki soli, 20 dag cebuli, 0,5 litra wody, 10 dag cukru, płaska łyżeczka kwasu cytrynowego, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, […]
Proporcje: 0,5 litra przecieru z surowych owoców miękkich lub upieczonych czy ugotowanych jabłek, 15 gramów żelatyny, 2 łyżki wody, 3 białka, 2 łyżki cukru.Żelatynę namoczyć […]
Warzywa liściowe. Do warzyw liściowych należą: zielona sałata, jarmuż, cykoria, szczaw, szpinak, koper, szczypior, zielona pietruszka.Przed myciem warzywa liściowe trzeba przebrać, odrzucając uszkodzone i pożółkłe […]
Proporcje: 4 średniej wielkości ziemniaki, 40 dag kapusty pekińskiej, sól, 2 ząbki czosnku, 5 dag masła lub 8 dag boczku do okraszenia, zielenina-Obrane ziemniaki pokrajać […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes