Surówki z rzeżuchy ogrodowej
Proporcje: garść rzeżuchy, sól, 2 łyżki twarożku homogenizowanego, 2—3 łyżki kefiru lub śmietany albo majonezu.Świeżo ściętą rzeżuchę włożyć do sporej ilości wody, wymyć, wybrać na […]
Proporcje: garść rzeżuchy, sól, 2 łyżki twarożku homogenizowanego, 2—3 łyżki kefiru lub śmietany albo majonezu.Świeżo ściętą rzeżuchę włożyć do sporej ilości wody, wymyć, wybrać na […]
Proporcje: pędy głąbika krakowskiego, czosnek, koper suchy; na zalewę — 1 litr wody, 3 dag soli, łyżeczka cukru.Pędy głąbika krakowskiego ścinać przed wykształceniem pąków kwiatowych, […]
Surówki z cebuli młodej. Proporcje: 5—7 sztuk młodych cebulze szczypiorem (pęczek), sól, sok z cytryny lub rozpuszczony w wodzie kwas cytrynowy, 2—3 łyżki oleju lub […]
Proporcje: kalafior, sól, cukier do smaku, łyżka masła, łyżka tartej bułki.Kalafior umyć. Duże kalafiory podzielić na mniejsze części. Kalafiory gotować w dużej ilości wody, lekko […]
Proporcje: 2 cebule (ok. 15 dag), 4 dag masła lub margaryny, 2 łyżeczki mąki, szklanka wywaru z włoszczyzny, pół szklanki śmietanki, sól, pieprz, przyprawa „Jarzynka”.Cebule […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes