Kompot z wiśni lub czereśni
Proporcje: 1 kg owoców, 0,20—0,50 kg cukru, 0,4 litra wody.Czereśnie z odmian wielkoowocowych umyć, oberwać ogonki, ułożyć w słojach. Natomiast wiśnie najpierw należy wydrelować a […]
Proporcje: 1 kg owoców, 0,20—0,50 kg cukru, 0,4 litra wody.Czereśnie z odmian wielkoowocowych umyć, oberwać ogonki, ułożyć w słojach. Natomiast wiśnie najpierw należy wydrelować a […]
Proporcje: 20 dag fasoli szparagowej, kalafior,pół pęczka marchwi, 8 ziemniaków, 4 jajka, 4 pomidory, 8 dag masła lub margaryny, zielenina.Fasolę i kalafior ugotować jak zwykle […]
Proporcje: 75 dag kapusty włoskiej, czerstwa bułka kajzerka, pół szklanki mleka, cebula, 6 dag masła lub margaryny, 5 dag pieczarek, 4 jajka, łyżka tartej bułki, […]
Proporcje: 50 dag pasternaku, sól, cukier, łyżka masła lub masła roślinnego albo margaryny, łyżka tartej bułki.Umyte korzenie pasternaku cienko oskrobać, powtórnie umyć i jeżeli korzenie […]
W zasadzie w gospodarstwie domowym przetwory z owoców i warzyw przygotowuje się za pomocą sprzętu ogólnoużytkowego. Do koniecznego sprzętu zaliczyć trzeba kilka różnej wielkości misek […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes