Kabaczki nadziewane warzywami

Proporcje: 1 kabaczek duży,2 łyżki oleju, 2 marchwie, pietruszka, 2 cebule, seler, por, kawałekkapusty włoskiej, ,2—3 pomidory, sól, pieprz, mielona papryka, 2.jajka, łyżka startego sera.Kabaczek przygotować tak samo jak do nadziewania mięsem. Warzywa oczyszczone drobno pokroić, włożyć bez pomidorów na rozgrzany tłuszcz i po krótkim smażeniu skropić wodą i poddusićr dodając jednocześnie pomidory. Odparować z warzyw sos, a do do­brze odparowanych prawie miękkich warzyw (po zestawieniu ich z ognia) dodać surowe jajka, przyprawy do smaku i wymieszać. Nadzieniem napełnić kubeczki z kabaczków, ułożyć na wysmaro­wanej tłuszczem blasze, posypać po wierzchu startym serem i wsta­wić do zapieczenia do piekarnika lub zapiec w prodiżu. Tak przygo­towane kabaczki podawać z dodatkiem pieczywa lub świeżo ugoto­wanych ziemniaków.