Sos z włoszczyzny (grecki)
Proporcje: porcja włoszczyzny, cebula, łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, łyżeczka musztardy, sól, pieprz, papryka, zielona pietruszka.Obraną i umytą włoszczyznę (bez kapusty) kroić w cienkie […]
Proporcje: porcja włoszczyzny, cebula, łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, łyżeczka musztardy, sól, pieprz, papryka, zielona pietruszka.Obraną i umytą włoszczyznę (bez kapusty) kroić w cienkie […]
Proporcje: 2 marchwie, pietruszka, kawałek selera, por, ogórek kwaszony, jabłko, sól cukier, sok z cytryny lub kwas cytrynowy, 3 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy.Warzywa ugotowane w […]
Proporcje: 4 dość duże ogórki, 30 dag mięsa, bułka, jajko, sól, pieprz, zielenina, łyżka tłuszczu, łyżeczka mąki, pół szklanki śmietany, 2—3 pomidory, zielony koper.Obrane ze […]
Proporcje: 1 kg moreli lub brzoskwiń, 0,4 litra wody, 0,5 kg cukru.Morele dojrzałe, lecz jeszcze pod naciskiem palca twarde, umyć.Duże owoce wygodniej jest przepołowić i […]
1 część kopru, 1 część młodych listków pietruszki, V części młodych listków selera.Na 0,5 kg przygotowanych liści przygotować 15 dag soli. Wszystkie zieleniny dokładnie wymyć […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes