Sałatki z fasoli szparagowej
Proporcje: 50 dag fasoli szparagowej, ogórek kwaszony, jabłko, cebula, 3 łyżki majonezu, sól, zielenina.Oczyszczone strąki fasoli szparagowej zielonej lub żółtej ugotować i osaczyć z wody. […]
Proporcje: 50 dag fasoli szparagowej, ogórek kwaszony, jabłko, cebula, 3 łyżki majonezu, sól, zielenina.Oczyszczone strąki fasoli szparagowej zielonej lub żółtej ugotować i osaczyć z wody. […]
Proporcje: 1 kg jabłek (np. odmiana Starking lub Koksa Pomarańczowa), 25 dag cukru, sok z jednej cytryny i otarta skórka, butelka białego wina słodkiego, butelka […]
Proporcje: 1,60 kg przecieru z jabłek kwaśnych, 1 kg cukru.Spady jabłek rozgotować z bardzo małym dodatkiem wody, gorące przetrzeć. Odparowywać najpierw sam przecier, a następnie […]
Doskonałym, łatwym do otrzymania i tanim środkiem zakwaszającym jest ocet z obierzyn jabłecznych. Trzeba tu także wspomnieć o soku z cytryny, chociaż owoce te są […]
Warzywa strączkowe zielone — groch i fasola szparagowa — są niezłym źródłem witaminy C oraz karotenu. W związku z tym sposoby ich przyrządzania są takie […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes