Surówki z endywii
Proporcje: 3—4 główki endywii, sól, cukier, sok z cytryny lub kwas cytrynowy, 2—3 łyżki oleju.Oddzielić zewnętrzne, ciemne liście, pozostawiając tylko liście środkowe wybielone, żółtawobiałe. Przyciąć […]
Proporcje: 3—4 główki endywii, sól, cukier, sok z cytryny lub kwas cytrynowy, 2—3 łyżki oleju.Oddzielić zewnętrzne, ciemne liście, pozostawiając tylko liście środkowe wybielone, żółtawobiałe. Przyciąć […]
Proporcje: 4—5 kolb kukurydzy cukrowej, sól, cukier, 4—5 dag masła.Bardzo młode kolby kukurydzy, gdy nasiona mają mleczno-słod-ki smak zerwać, obrać z okryw, opłukać. Włożyć do […]
Proporcje: 2 jajka, 3 łyżki mąki, łyżeczka oleju, około pół szklanki wody, sól, starta gałka muszkatołowa, 4—5 pomidorów, zielenina, sól, tłuszcz do smażenia.Z mąki, dodając […]
Proporcje: 40 dag cukinii, 2 cebule, sól pieprz, łyżka tłuszczu, 4 jajka, 2 łyżki stołowe mleka, zielenina.Na rozgrzany na patelni tłuszcz włożyć drobno pokrojoną cebu-lę, […]
Proporcje: sałata, sól, kwas cytrynowy, cukier, śmietana lub olej czy majonez.Bardzo delikatne szklarniowe liście sałaty dokładnie wymyć, podać na stół osaczone z wody i dopiero […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes