Surowa galaretka z soku czerwonej porzeczki
Proporcje: 1 litrsoku, 1,25—1,50 kg cukru.Całkowicie dojrzałe czerwone porzeczki trzeba umyć obraćz gron, osaczyć z wody i rozłożyć cienką warstwą na sicie. Następnie owoce zmiażdżyć […]
Proporcje: 1 litrsoku, 1,25—1,50 kg cukru.Całkowicie dojrzałe czerwone porzeczki trzeba umyć obraćz gron, osaczyć z wody i rozłożyć cienką warstwą na sicie. Następnie owoce zmiażdżyć […]
Do grupy warzyw kapustnych zalicza si kapustę białą, brukselkę, czerwoną, włoską, pekińską, a także kalafior, brokuł i kalarepę. Warzywa te są źródłem witaminy C i […]
Proporcje: 30 dag brukwi, łyżka startegochrzanu, mała marchew, sól, cukier, kwas cytrynowy lub sok z cytryny do smaku, pół szklanki śmietany.Oczyszczoną i dokładnie wymytą brukiew […]
Marynaty warzywne i owocowe służą do urozmaicenia posiłków codziennych i świątecznych. Marynaty nie mają dużych wartości odżywczych, ale ze względu na smak i aromat — […]
Proporcje: 10 dag boczku wędzonego, 2 cebule, 2 pory, 25 dag węgierek, sól, odrobina cukru, majeranek do smaku.Boczek wędzony pokroić w drobne słupki, włożyć na […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes