Dżem z truskawek i agrestu

3 listopada 2016 Weronika 0

Proporcje: 50 dag cukru ZU szklan­ki wody, 1 kg truskawek, 0,90 kg cukru.Z dodatkiem bardzo małej ilości wody rozgotować agrest, a na­stępnie przetrzeć go przez […]

Konfitury

2 listopada 2016 Weronika 0

Charakterystyczną cechą prawidłowo przygotowanych konfitur są owoce w całości, w połówkach lub w ćwiartkach przesycone cu­krem i równomiernie rozmieszczone w syropie- Muszą to więc byćprzetwory […]

Bób z wody

2 listopada 2016 Weronika 0

Proporcje: 50 dag zielonych nasion bobu, sól, cu­kier, 4—5 dag masła.Nasiona bobu włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru dó smaku, ugotować. Odcedzony bób osolić […]

Cukinia nadziewana mięsem

31 października 2016 Weronika 0

Odszkodowania za błędy lekarskie Koninavatar-sa.plPomożemy Ci z odszkodowaniem.Zadzwoń do nas. Proporcje: 2 cukinie, 20 dag go-towanego mięsa, jajko, sól, pieprz, zielony koper, 2—3 łyżki mleka4 […]