Papryka w kwaśnej zalewie
Proporcje: papryka, litr wody,sól, łyżeczka kwasu cytrynowego, 2 łyżeczki cukru, przyprawy.Owoce papryki czerwonej lub zielonej dokładnie wymyć, włożyć na 3—4 minuty do wrzącej wody. Ze […]
Proporcje: papryka, litr wody,sól, łyżeczka kwasu cytrynowego, 2 łyżeczki cukru, przyprawy.Owoce papryki czerwonej lub zielonej dokładnie wymyć, włożyć na 3—4 minuty do wrzącej wody. Ze […]
Proporcje: 1 kg jarmużu, sól, czosnek, 10 dag boczku lub słoniny 2 łyżeczki mąki, szklanka mleka lub kefiru. Liście jarmużu obgotować w naczyniu odkrytym w […]
Proporcje: 1,5 kg agrestu, 1 kg cukru, 3/i szklanki wody.Niedojrzały agrest wkłada się do wrzącego syropu. Można również część owoców (około 30 dag) zmiażdżyć i […]
Proporcje: około 4 dag marchwi, garść zielonego groszku, sól, cukier do smaku, łyżka masła lub masła roślinnego czy margaryny, łyżka mąki, pół szklanki mleka, zielony […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes