CO I JAK SUSZYĆ

8 grudnia 2016 Weronika 0

Suszenie na pewno nie jest najlepszym sposobem utrwalania owoców i warzyw, ale przydatnym chociażby ze względu na ochro­nę produktów przed zepsuciem czy też przygotowanie produktów […]

Surówki z pomidorów

8 grudnia 2016 Weronika 0

Proporcje: 40 dag pomidorów, cebula, sólpieprz, 2—3 łyżki śmietany lub majonezu czy oleju. Umyte pomidory przelać na sicie wrzącą wodą, następnie zimnąi podważając nożem zdjąć […]

parowanie

8 grudnia 2016 Weronika 0

Przed samym parowaniem do naczynia będącego podstawą garn­ka nalewa się wodę do wysokości 3/« naczynia. Na naczyniu z wodą ustawić pojemnik na sok i sprawdzić […]

Zupa z kalafiorów

7 grudnia 2016 Weronika 0

Proporcje: średni kalafior, marchew, pietru­szka, kawałek selera, pół pora, kostka rosołu z drobiu, 4 dag masła, 2 łyżeczki mąki, pół szklanki śmietany, sól, zielona pietruszka […]