ZASADY GOTOWANIA ZUP I SPORZĄDZANIA SOSÓW
Do potraw zajmujących poważną pozycję w codziennym żywieniu należy zupa. Zupa otrzymuje smak i nazwę od głównego składnika, z którego jest sporządzona. Większość zup z […]
Do potraw zajmujących poważną pozycję w codziennym żywieniu należy zupa. Zupa otrzymuje smak i nazwę od głównego składnika, z którego jest sporządzona. Większość zup z […]
Proporcje: maliny, truskawki poziomki, jagody-czernice, porzeczki czarne (około 50 dag), cukier, mleko, kefir lub śmietana.Owoce umyć, przebrać, ułożyć w kompotierkach, posypać cukrem i polać mlekiem […]
Przygotować według proporcji i przepisu na dżem z brzoskwiń. Moreli można nie obierać.
Kapustę należy oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, na stępnie umyć i przyciąć zgłąbiałą łodygę. Kapustę można rozdrab niać nierdzewnym nożem, szatkownicą lub ścierać na tarce […]
Proporcje: główka młodej kapusty, sól, szczypta cukru, łyżka masła lub margaryny, łyżka mąki, */« szklanki śmietany, zielony koper.Młodą kapustę poszatkować dosyć grubo lub nawet można, […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes