PRZETWORY UTRWALANE CUKREM
Przetwory z dużym dodatkiem cukru mają wysoką wartość energetyczną i na ogół zastosowanie ich w codziennym żywieniu jestdość ograniczone, szczególnie konfitur.
Przetwory z dużym dodatkiem cukru mają wysoką wartość energetyczną i na ogół zastosowanie ich w codziennym żywieniu jestdość ograniczone, szczególnie konfitur.
Proporcje: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 4—5 łyżek zimnej wody, sól, 1 kg jabłek, 2 łyżki tartej bułki, 2—3 łyżki cukru, cynamon.Ciasto przygotować tak […]
Brzoskwinie, czereśnie, morele, śliwki, wiśnie należy pozbawić pestek. Brzoskwinie trzeba jeszcze dodatkowo sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Duże owoce należy podzielić na […]
Proporcje: 4 pory, sól, cukier do smaku, łyżka masła, łyżka tartej bułki.Oczyszczone i wymyte pory (tylko części jasne) włożyć w całości do wrzącej wody osolonej […]
Copyright © 2024 | WordPress Theme by MH Themes